BlogIceland(2).jpg

CANADA

Our recommendations for a few days in Vancouver.

Ons Canada avontuur begon in Vancouver. Zoals in elke stad, valt er veel te ontdekken en is het soms moeilijk net die leuke ontbijtplek of dat hip restaurant te vinden of de juiste activiteit. Daarom besloot ik een lijst te maken met een aantal van onze ervaringen ter inspiratie. (Er is geen sprake van sponsers, gewoon onze eigen eerlijke mening)!
 

* ETEN/DRINKEN *
 

     1. Nelson the Seagull

Hier gingen we ontbijten op onze eerste dag in Vancouver. Een ruim pand met een prachtige oude vloer, sfeervolle lichtjes en vriendelijk personeel verwelkomde ons.

We started our recent Canada adventure in Vancouver. As in every city, there's a million things to discover and it can easily get overwhelming to find just the right breakfast, dining spot or an interesting activity. So I decided to put a little list together with some of our experiences to inspire you.  (There is no sponsoring involved, just our plain and honest opinion)!

* FOOD/DRINKS *
 

     1. Nelson the Seagull

We went there for breakfast on our first day in Vancouver. A spacious interior with a lovely old floor, cute lights and a friendly staff welcomed us.

B01.jpg

De eerste indruk was al positief, maar dat is niet het enige dat telt uiteraard! Hoe was het eten? Wel, wij namen de gepocheerde eieren met avocado, champignons en het krokante zuurdesem brood. Het zag er fantastisch uit...

That made for a great first impression, but it's not all that counts of course! What about the food? Well, we ordered the poached eggs with avocado, mushrooms and crispy sourdough bread. It looked great...

B02.JPG

...en het smaakte zelfs nog beter! De open keuken is een extra bonus. Zo kan je perfect de verse bereiding van jouw bestelling volgen.

De ligging, 315 - Carral street, is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Gastown. Check hun website voor de openingsuren en het menu.

     2. 33 Acres Brewing Company

We zochten een leuke koffiebar op instagram en dit strakke witte hipster interieur sprak ons echt aan. We moesten er niet over nadenken, dit werd onze tweede ontbijtplek!

...and tasted even better! Extra bonus is the open kitchen, where you can follow their every move while they freshly prepare your order.

Located at 315, Carrall Street, it provides the perfect starting point for a visit to Gastown. Check out their website for opening hours and the menu.

     2. 33 Acres Brewing Company

We were browsing Instagram for a cool coffee place, when this bright white hipster place really stood out to us. Not the slightest hesitation, this was going to be our second breakfast spot!

B03.jpg

Je komt binnen, bestelt aan de bar (waar de menu netjes aan de muur kleeft), je betaalt, je neemt plaats en je wacht tot ze jouw bestelling brengen.

You come in, order at the bar (the whole menu is nicely glued to the wall), pay, take a seat and wait till they bring out your dishes.

B04.jpg

Ok, we bekennen, in plaats van de derde ochtend alweer naar iets nieuws op zoek te gaan, kwamen we gewoon terug naar hier. Niet zo raar, toch? Perfecte gepocheerde eitjes, geweldige koffie en, zo ontdekten we, het perfect knapperige brood van Nelson and the Seagull!!!! Alsof het voorbestemd was!

Mocht je, zoals wij, last hebben van het regenachtige weer waar Vancouver voor gekend staat, dan is het de perfecte spot om wat te werken en te schrijven!

So a little confession. We went back there our third morning rather than looking for a new place. Can you blame us? Perfectly poached eggs, great coffee and, as we found out, the fantastic crispy bread from Nelson and the Seagull!!! It's as if it all came together!


And should you be dealing with some of Vancouver's rainy weather like we did, it's a perfect spot to get some writing or work done!

B05.jpg

Dan is er ook nog het bier...(de naam was al een goeie hint). Als je er bent tijdens de lunch of het avondeten, proef dan zeker één van hun eigen biercreaties met prachtige namen als 33 acres of Ocean, of 33 acres of River, enz. Alle variaties en de locaties  waar je ze kan terugvinden staan op hun website.

3. Earnest Ice Cream

Niet ver van 33 Acres Brewing Company vonden we de perfecte snack als vier uurtje. Een ijssalon met een aantal ongewone seizoenssmaken (naast de klassiekers) en het streefdoel om een afvalvrij bedrijf te worden: DE MAX!

Then there's the beer...(their name kinda gave it away right)?  Should you drop in around lunch or dinner time, you should definitely try out one of their beers that go by lovely names such as 33 acres of Ocean, or 33 acres of River, etc. Check out all the varieties and locations where you can enjoy their refreshing creations on their website!

     3. Earnest Ice Cream

Not far from 33 Acres Brewing Company we found the perfect 4 o'clock treat. An ice cream company with some extraordinary seasonal flavours (on top of the classics) and the commitment to be a zero waste company: WINNER!

Screenshot from their website….10/10 for the way they present it!

Screenshot from their website….10/10 for the way they present it!

Kan je al bijna niet wachten? Ga eens langs in één van hun 4 locaties of misschien spot je wel een ijskar van hen op een evenement. Dat lukt allemaal niet? Blijf kalm, hun ijs wordt op verschillende plaatsen in Vancouver gedistribueerd. Vind alle plaatsen terug op hun website.

Can't wait to try them out? You can pass by one of their 4 scoop stores or you might be lucky and spot their ice cream truck at an event. What if neither of the above options work for you? Then keep calm and go to one of the multiple distributors in the Vancouver area. You can check them out at their website.

B07.jpg
B08.jpg
B09.jpg

Toen wij er waren hadden ze nog maar 2 winkels. Zodra Bernd dit wist, had hij het perfecte excuus gevonden om nog een ijsje te eten. Wij dus naar locatie 2, wat de originele starterslocatie is. Je vindt er een gigantische glazen wand die lijkt op een spiegel, maar je kan er door kijken en zo een deel van het productieproces volgen.

When we were there, they only had 2 stores. As soon as Bernd found out, he had the perfect excuse to eat another ice cream. So off we were to location number 2. This is where you'll find the original first store. They have this big glass wall that looks like a mirror, but you can actually see through it and get a glimpse behind the scenes of their working space.

B10.jpg

* ACTIVITEITEN *
 

     1. Bezoek Granville Island's Farmer's Market

Als je zoals ik graag langs kleine winkels wandelt vol handgemaakte producten, papierwaren, artisanaal bereid eten enz. dan moet je het niet verder gaan zoeken! De Farmer's Market brengt al deze zaken samen  (en nog veel meer) op één locatie.

* ACTIVITIES *
 

     1. Visit Granville Island's Farmer's Market

If you're like me and you like to wander through little shops with handmade crafts, stationery, artisanal prepared food etc. then look no further than Granville Island! The Farmer's Market concentrates all of these things (and much more) on one location.

B11.jpg

Hier kan je zonder problemen een halve dag doorbrengen terwijl je langs de kunstwinkeltjes stapt en misschien stopt voor een koffie. Wanneer je honger krijgt, zoek je gewoon de voedselmarkt op. Vind je niet snel iets dat je graag lust? Daar hebben ze alles!

You can easily spend half a day here, wandering around the art and craft shops, maybe stop for a coffee. Then, when you get hungry, you just dive into the food section. Be prepared to get overwhelmed by the large choice of products and meals. They have about....everything! 

B12.jpg
B13.jpg

Het kan er wel snel druk worden, zeker wanneer het regent. Maar op z'n minst bijf je er droog en ben je omringd door allerlei lekkers! :) Ze hebben een website die duidelijk aangeeft wat je er allemaal kan ontdekken.

2. Discover Stanley Park by bike

Het was onze tweede keer in Vancouver. De eerste keer namen we de auto naar Stanley Park (wegens tijdsgebrek), reden er wat rond en stapten hier en daar uit. We hadden niet de indruk dat we het park gezien hadden. Deze keer besloten we dus een fiets te huren, wat een geweldige optie bleek te zijn.

It can get a bit crowdy inside, more so when it's raining, but at least you'll be dry and surrounded by good stuff! :) They have a great website highlighting all there is to discover.
 

     2. Discover Stanley Park by bike

We had been to Vancouver once before (a few years back). Short on time, we took the car to Stanley Park, drove around a bit where we could and made some quick stops. It didn't exactly make us feel as if we'd really seen the park, not even partially. So this time, we rented a bike and that's definitely a great way to get the most out of your time here.

B14.jpg

Er is een fietspad dat zich een weg slingert tussen het park en de nabije wateren van de haven en English Bay.

There's a bike path bending its way between the foresty park and the surrounding waters of the harbour and English Bay.

B15.jpg

Onderweg kom je heel wat paden tegen die dieper het park in leiden. Kijk goed of fietsers wel of niet toegelaten zijn. Beaver Lake bijvoorbeeld is alleen voor wandelaars (jammer genoeg neemt niet iedereen het even nauw met die regels). Je kan dan je fiets aan het begin van het pad vastmaken en hem gewoon opnieuw oppikken nadat je de loop hebt gedaan.

You'll see several trails leading deeper into the park. Make sure it's a trail that allows bicycles before entering. Beaver Lake for example is a no cyclist trail (unfortunately some people don't seem to care about it). If it's a pedestrian only trail, you can leave your bike at the beginning of the trail, secure it and just pick it up when you're back from your loop trail.

B16.jpg

We zijn vrij laat vertrokken omwille van de regen, maar anders lijkt het ons de perfecte manier om een hele dag door te brengen en ergens langs het strand of een meer te picknicken.

3. Boek de Twilight tickets voor de Capilano Bridge.

We twijfelden om de Capilano bridge te bezoeken omwille van twee redenen: de prijs en de drukte. Maar onder het mom van zoveel mogelijk ervaringen op te doen en ze nadien met jullie te delen, besloten we ervoor te gaan. Zelfs in de gietende regen!

We had a late start because of the rain, but if you have the time, this can be a perfect day out with a picnic somewhere along one of the beaches.
 

     3. Use the Twilight rate at the Capilano Bridge.

We hesitated on visiting the Capilano Suspension Bridge for two reasons: the price and the number of visitors. But in the spirit of exploring as much as possible and then sharing our experiences, we decided to go anyway. Even if it meant getting soaking wet!

B17.jpg

Die zou misschien een aantal andere bezoekers afschrikken en zo het massatoerisme hier wat beperken. Wat de prijs betreft, betaalden we 30 CAD per persoon na een korting van 30%.

Who knows, the rain might even scare a few visitors off and reduce the crazy mass tourism here. As far as the Entrance fee goes: we got a 30% reduction and paid 30 CAD per person.

B18.jpg

Dit dankzij een zomerspecial die de Twilight deal wordt genoemd en alleen geldig is wanneer je het park na 17u betreedt. Sluitingstijd is om 20u.

We got a summer special called the Twilight rate and it only applies when you enter the park after 5pm. Know that closing time is 8pm.

B19.jpg

Net zoals je gewend bent van Canada is de natuur er prachtig! Ik vond het ook best leuk om 30m boven de grond van de ene gigantische Douglas spar naar de andere te lopen! Alleen gaven de bordjes en de attracties de indruk in een pretpark te zijn in plaats van echt de wilde natuur te ervaren.

As always in Canada, you'll be impressed by nature, no doubts there! And I'm not saying that I didn't enjoy walking 30m high above the forest floor to go from one gigantic Douglas Fir tree to another. But the attractions and the displays and the signs, they made us feel like we were at an amusement park rather than experiencing the outdoors.

B20.jpg

Het is iets waar je je bewust van moet zijn voor je hier aankomt zodat je niet teleurgesteld wordt. Vastbesloten de Capilano Bridge te bezoeken? Dan raden wij de Twilight deal zeker aan. Die 30% korting maakt de prijs bijna aanvaardbaar en tenzij je door je fotografiehobby overal heel wat tijd nodig hebt, is 3u meer dan genoeg om alles te zien en te ervaren (de gemiddelde bezoeker spendeert hier blijkbaar 2,5u).

It's just something we think you should be aware of to avoid any disappointments. Still determined to go? Then we advise to take the Twilight deal. The 30% discount almost makes the price reasonable and unless photography really slows you down, 3h is more than enough to see and do everything (the average visitor apparently spends about 2,5h inside the park).

B21.jpg
B22.jpg

Wat het aantal bezoekers betreft...ga ervan uit dat je nooit alleen zal zijn, zelfs niet de laatste 5 minuten voor sluitingstijd.

About the number of visitors...be prepared to never be alone, not even the last 5 minutes before closing time.

LIKED IT? PIN IT!