Hi.

Welcome to my blog. Sit back, relax, enjoy... and then... go out and follow your dreams!

De Blue Lagoon ervaren zonder stress.

De Blue Lagoon ervaren zonder stress.

Ik ben geen grote fan van de sauna, massages of een spa resort, maar na een vlucht en de hele luchthavensleur die daarbij hoort, vond ik het wel een leuk idee om even in een warmwaterbron in openlucht rond te dobberen.

Trouwens...ik kon toch moeilijk naar Ijsland gaan en de Blue Lagoon niet bezoeken?

 Tijd om te ontspannen!

Tijd om te ontspannen!

Denken jullie eraan de Blue Lagoon te bezoeken? Dan surf je best even naar hun website, kies je het pakket dat het beste bij jou past en koop je de tickets online.

Wij gingen voor de Standard deal. Waarom?

Detail.png

Bij het vergelijken van de verschillende deals waren de Premium en de Luxury formule alvast een no go voor ons. We zouden maar een paar uur tijd hebben voor sluitingstijd en die wilden we niet besteden aan een uitgebreid diner. Dan bleef er nog Standard en Comfort over. Even kijken wat Comfort meer te bieden heeft:

  • Gebruik van een handdoek: wij hadden er zelf eentje bij, dus overbodig
  • Algenmasker: 1 gezichtsmasker per dag is wel voldoende zeker? Sowieso zijn er verschillende emmers met Silica modder te vinden rond het water dus die gezichtsverzorging zat wel snor.
  • een eerste drankje naar keuze: als dit het enige voordeel was dat overbleef, dan zorgde het prijsverschil ervoor dat het drankje niet meer gratis was.

Zo klaar als een klontje voor ons: Standard!

 Vlot wat klei op dat gezicht plakken.

Vlot wat klei op dat gezicht plakken.

Er staat een maximum op het aantal bezoekers van de Lagoon en dus sporen ze de mensen aan om op voorhand online tickets te kopen. Brave burgers als wij zijn, volgden we mooi dat advies op.

Was het nodig om op voorhand online tickets te kopen in het laagseizoen?

Wij hebben niet moeten aanschuiven om binnen te geraken (lees: er was niemand anders die nog aankwam). Uiteraard moeten we hier wel even bijzeggen dat wij er pas om 17u arriveerden. Tickets zijn prijzig en de meeste mensen willen in ruil daarvoor zo lang mogelijk genieten van alles wat de Blue Lagoon te bieden heeft. Begrijpelijk!

Ook in het water was het rustig dus konden we vrij rondstappen, dobberen, genieten ...

 Dat genieten neemt hij heel serieus!

Dat genieten neemt hij heel serieus!

We hadden maar een kleine rugzak mee naar binnen genomen. De rest van onze bagage zat nog (zichtbaar) in de wagen. Niet echt onze gewoonte, maar Ijsland heeft zo'n laag criminaliteitscijfer dat we niet echt bezorgd waren.

Is er een andere optie voor de bagage?

Ja. Onderweg naar de ingang passeer je een klein gebouw waar je koffers en tassen van alle afmetingen kwijt kan. Het kost je 4€ per item dat je toevertrouwt aan het wakende oog van de verantwoordelijke daar.
Waardevolle items zoals je gsm, juwelen, portefeuille enz. kan je bij je kledij in een kleine locker stoppen in de kleedkamers.

Heb je munten nodig voor de lockers in de kleedkamer?

Nee. Bij de registratie krijg je een polsbandje met een chip in. Hiermee kan je de locker op slot doen en terug openen. Mocht het -zoals bij mij- niet vlot werken van de eerste keer, vraag dan gewoon hulp aan een vriendelijke Ijslander.

Dient dat polsbandje nog voor iets anders?

Ja! (Het kon niet altijd nee zijn ;)). Stel dat je een drankje wil bestellen aan de bar (er is er eentje in het water), dan wordt de kostprijs op de polsband geregistreerd. Betalen doe je bij het uitchecken, wanneer je de polsband terug inlevert.

 Even dat nieuw avondritueel oefenen...

Even dat nieuw avondritueel oefenen...

Wat de Silica modder betreft: baat het niet, dan schaadt het niet. Ik heb een vrij gevoelige huid maar kreeg er geen neveneffecten van.

Dit brengt me bij een volgend topic dat blijkbaar veel vrouwen bezighoudt:

Was mijn haar beschadigd na mijn Blue Lagoon avontuur?

Nee. Blijkbaar zijn er heel wat mensen die na hun bezoek moeite hebben hun haar terug onder controle te krijgen. Ik heb zelfs verhalen gelezen over haar dat plots volledig ros uitsloeg.
Eerlijk...ik merkte geen enkel verschil dus ladies, don't panic. De concentratie van Silicium in het water kan je haar wat stugger maken, maar er is in elke douche heerlijk zachte conditioner voorzien. Breng hiervan een stevige portie aan op je haar vooraleer je in het water gaat (zeker als je je haar regelmatig kleurt).

 Tijd om nieuw materiaal te testen!

Tijd om nieuw materiaal te testen!

Foto's maken in water is riskant. We wouden dan ook onze vakantie niet grotendeels ruïneren door op onze eerste dag al ons materiaal in het water te laten vallen.

Zelfkennis is het begin van de wijsheid. - Aristoteles

Hoe hebben wij onze beelden gemaakt in de Blue Lagoon?

Omdat we toch gebruik wouden maken van onze full frame, besloten we te investeren in een waterbestendige hoes. Met een bang hartje hebben we dat getest, maar gelukkig kwam er effectief geen water in. Echt handig was het dan weer niet.

  • Door het temperatuurverschil tussen de koude buitenlucht (zo'n 6°C) en het warme water (37°- 39°C), trad er vrij veel condensatie op. Zo werd het onmogelijk om nadien op het scherm te checken of de foto's gelukt waren.
  • Omdat er bijna geen daglicht meer was, moesten we de camera muisstil houden om de beelden scherp te krijgen. Jammer genoeg zijn mijn handen te klein om zowel op het knopje te duwen als alles op z'n plek te houden. Resultaat: heel wat bewogen foto's.
 Wazig omwille van het trillen

Wazig omwille van het trillen

Ik denk dat we een goeie 2 uur in het water genoten hebben. Nadien was het tijd om naar ons hotel in Reykjavík te rijden. (Lees: 24 uur in Reykjavík)

Is een avondbezoek aan de Blue Lagoon een goed idee?

Ja. Een late start betekende dat er niet te veel volk was. Ik weet natuurlijk niet wat jij ontspannend vindt, maar voor mij is dat zeker niet geplet worden tussen te veel volk.

Het enige nadeel is dat je dan de mooie blauwe kleur - waar iedereen zo verzot op is - niet meer ziet (hoewel het water eigenlijk wit is. Het blauw ontstaat doordat de witte Silica modder het zonlicht reflecteert).

Een beetje afwegen dus wat voor jou het belangrijkste is. Wij vonden het al bij al een toffe ervaring en zouden best nog een keer terug willen gaan. Misschien heel vroeg dan, zodat we wel het blauw hebben, maar toch ook nog niet te veel volk.

24 uur in Reykjavík!

24 uur in Reykjavík!