About Caduc

 

Caduc

‘Zeg het met woorden van betekenis.’

 
 

BETEKENISVOL

Dagelijks worden we geconfronteerd met tientallen emoties (de ene al fijner dan de andere). Deze gevoelens een stem geven naar de buitenwereld toe blijkt voor velen moeilijker dan gedacht. Zeker wanneer het om verdriet en pijn gaat. We willen zoveel zeggen, maar weten vaak niet hoe. En dus graaf ik in gevoelens en probeer ik deze te vertalen naar boodschappen die met je kunnen meegroeien. Omdat ik geloof dat waardevolle verhalen kunnen ontstaan net daar waar je betekenisvolle woorden plant.

Authentiek

Alle gedichten van Caduc worden zelf geschreven. Die persoonlijke aanpak en de echtheid ervan is heel belangrijk voor mij en kan je over de hele lijn terugvinden. Van het verwerken van de bestellingen tot het beantwoorden van berichten en het kiezen van verkooppunten die in het verhaal passen toe.

duurzaam

Waardevolle boodschappen vragen om doordacht papier. Daarom kiest Caduc voor haar kaarten voor een 100% boomvrije papiersoort gemaakt van landbouwafval (bladeren, stengels van gewassen, etc.).

Ook voor het verpakkingsmateriaal wordt gezocht naar de meest duurzame en/of lokale alternatieven (100% hemp touw, gerecycleerde producten,…).

 

‘Plant vandaag de liefdevolle herinneringen van morgen.’

Tradities en gewoontes leven nog wel in onze maatschappij, maar ik vind dat er heel wat belangrijke symboliek verloren is gegaan. Zeker wat het thema ‘afscheid’ betreft. Er sluimert een sterke vorm van taboe rond het onderwerp en je merkt dat mensen het vaak liever uit de weg gaan…net terwijl het zo onlosmakelijk verbonden is met ons leven.

Vroeg of laat komen we er allemaal mee in aanraking en wie reeds iemand verloren heeft, weet dat het leven nadien nooit meer hetzelfde is. Soms is de liefde zelfs zo groot, dat je die persoon nog in elke vezel van jezelf voelt.

Dan begint een nieuw en moeilijk groeiproces, waarbij je op zoek gaat naar wie je bent zonder hem/haar. Naar wat het leven voor jou de moeite maakt en hoe je in godsnaam opnieuw van de kleine dingen kan genieten. Hoe je door die slijkboel van verdriet geraakt en je gezicht opnieuw al glimlachend naar de zon keert.

Net daarom vond ik de enveloppen met bloemenzaadjes zo mooi binnen het verhaal van Caduc passen, als symbool van dat groeiproces.

© 2019 Caduc - All rights reserved